Klara, färdiga – skriv!

En minikurs/skrivarverkstad/workshop som ska väcka skrivlust hos dem som är med. Det handlar om att ha roligt, att få vara kreativ och skapa. Vi skriver på olika sätt, testar och provar med hjälp av övningar, använder vår fantasi och uppfinner egna texter av olika slag. Man behöver inte vara bra på att stava eller skriva snyggt – bara vara sugen på att ha skrivkul.

Praktiska förutsättningar:

En grupp om maximalt 25 personer är lagom. Är du lärare med en stor skolklass, delar jag gärna upp den i halvklass, i flera smågrupper, alternativt en killgrupp och en tjejgrupp – allt utifrån vad som passar era förutsättningar.

Vi träffas tre gånger, ungefär 50 minuter per gång. Kanske en gång i veckan, i tre veckor. Eller tre dagar i sträck. Jag kommer till er, förstås!

Jag som håller i trådarna heter Åsa Jarring och är författare, utbildad skrivpedagog och erfaren journalist. Jag har jobbat på Helsingborgs Dagblad i många år, och var där bland annat redaktör för barnsidan Planket. I den rollen var jag ute och träffade massor av härliga och kreativa barn på skolor. Jag har också gått Lunds universitets författarskola under två år, skrivit en vuxenroman, barnromanen Fritt fall, Maja! och alldeles nysläppta Rädda Hugo!, en lättläst bok för vuxna/unga vuxna.

Vill ni hellre ha ett kortare, traditionellt författarbesök, gör jag gärna det. En timme där jag berättar om hur det är att ha skrivandet som jobb, mina böcker, och eleverna får vara aktiva med frågor. Eller en kombination av författarbesök och skrivarverkstad, med två träffar. På Författarförmedlingen finns mer information om vilka färdiga upplägg jag har.

Jag är medlem i Sveriges författarförbund och Författarcentrum Syd och följer deras arvodesrekommendationer.

Under 2017-2021 har jag varit ute i skolor i Höganäs kommun och haft skrivarverkstäder. Det har glädjande nog blivit uppmärksammat i flera medier!

Sveriges Radios reportage om mina skrivarverkstäder går att lyssna på här.

Helsingborgs Dagblad har skrivit en artikel – som kan läsas här.

SVT har gjort ett inslag som kan ses här, cirka 13 minuter in i programmet. Det går att se fram till 16 januari 2018.  Här finns en artikel som de också publicerade.